Svenska träbåtar


Bokens förord

Pressrum

Nautisk ordlista

Om upphovsmännen

Sidor ur boken

Favoritlänkar

Svensk Bokkonst

Untitled "...en exposé över svenska träbåtar." Svenska Dagbladet


Ett unikt båtarv

Det finns ovanligt gott om vackra gamla träbåtar i Sverige. De flesta bär spår av många decenniers användning - det är en del av charmen - och de används fortfarande flitigt och sprider sin doft av nyfernissat trä längs bryggorna runtom i landet. Många drömmer om att äga en träbåt, men vad innebär det egentligen? Hur mycket är romantik och hur mycket är hårt arbete?

Svenska träbåtar är en bok för alla som skulle vilja ha en träbåt, som nyligen skaffat en eller som haft båt en tid och vill veta mer. Den beskriver, klassificerar och illustrerar de vanligaste typerna av både segelbåtar och motorbåtar i trä - från smäckra skärgårdskryssare till eleganta salongsbåtar och pampiga motorkryssare - berättar om klubbliv och konstruktörer samt inte minst: om hur man tar hand om sin båt höst, vinter och vår. Klicka här för att se ett urval från boken, eller gå in på Bokus som säljer boken billigt.


Innehåll

Träbåtsromantik

Segelbåtar

Motorbåtar

Träbåtens ABC

Båten på land

Klubbliv

Varje båt har sin historia


Format: 230x290mm

Sidantal: 184 sidor

150 Färgbilder

SPP2004


Svenska träbåtar

Under våren har exporten av svenska träbåtar uppmärksammats i media. Bakgrunden är Statens maritima museers (SMM) utredning om exporten av den äldre svenska fritidsbåtsflottan. En viktig uppgift är att öka intresset och förståelsen för kulturvärdet gamla träbåtar. Läs vidare

Föranmäl dig nedan så får du information per e-post så snart webbsidan uppdateras. Var noga med att skriva in korrekt e-postadress så att vi verkligen kan nå dig.

E-postadress:  
Namn:  
Har du kommentarer eller meddelande, vänligen fyll i dessa här:
   

Vill du komma i kontakt med oss: hej@trabat.nu